torsdag 3. januar 2008

Om jul, nyttår, mandazi, krig og fred og sånn

Ja, jeg er nok litt for dårlig til å oppdatere her. Men jeg benytter nå sjansen mens jeg ligger i senga for femte dag på rad til å gjøre noe fornuftig.
Grunnen til at jeg er sengeliggende er litt uviss, men jeg har en liten teori om at det var noen litt smådårlige kenyanske bakverk som satte fart i magen min!

Jula 2007
Ja, hva skal vi si om den..? Det var en veldig annerledes og spesiell opplevelse å feire jul på Kenyas øst-kyst. Vi kom ned et par dager før julaften til et hotell på Tiwi beach, og ble møtt med 39 grader i skyggen og Det Indiske Hav som nesten kokte. Da så vi lyst på uka som skulle komme. På julaften tok vi turen ned til stranda litt før middagstid. Her leste vi juleevangeliet og gikk rundt ei palme og sang julesanger, til stor forundring for folket rundt.
Ellers ble uka fylt av bading, snorkling, deilige middager, squash, disco og slækking ved bassenget.

Da det nærmet seg hjemreise, var det også klart for valg i Kenya. Og valgresultatet skulle offentliggjøres den dagen vi skulle reise med toget hjemover. Kort fortalt så var vi ikke helt sikre på hvordan ting skulle gå, eller om toget i det hele tatt ville gå pga litt småuroligheter ang valget. Så derfor endte det med at vi dro avgårde tidlig tidlig på morgenen den 30. des, i bil med våre kjære venner, familien Kårbø.
Vi kom oss trygt hjem til Nairobi igjen, og hadde stor feiring av nyåret nede ved bassenget.
Vi har etter anbefaling fra ambassaden holdt oss inne på tomta for å unngå problemer. Bedre føre var.... Men vi er nok på en av de tryggeste plassen man kan være i Kenya akkurat nu.

Karibu tena

Ingen kommentarer: